به گزارش ایرنا،مهندس مهدی ثمره هاشمی شامگاه چهارشنبه درمراسم بهره برداری ازتصفیه خانه فاضلاب شهر جهرم برلزوم اجرای پروژه های دفع بهداشتی فاضلاب درشهرهایی كه با مشكلات و ضعف بیشتری در حوزه منابع آب شرب رو به رو هستند، تاكید كرد .
وی بیان داشت:در استان هایی كه خشكسالی در آنها تاثیر بیشتری داشته است و با كم آبی و فقر منابع آب شرب مواجه هستند، اجرای پروژه های فاضلاب ضروری تر به نظر می رسد و استان فارس نیز در ردیف این استان ها قرار دارد.
ثمره هاشمی با اشاره به اهمیت عملیات دقیق و مهندسی دراجرای پروژه های آب و فاضلاب گفت: مساله ای كه باید درقبال آن مسوول باشیم و بر آن تاكید كنیم ، اجرای دقیق و مهندسی پروژه هاست.
وی اظهار داشت:بایدبرفعالیت های عوامل اجرای پروژه هانظارت دقیق وجود داشته باشد و ارزیابی طرح و ارزیابی قیمت ها در دستور كار قرار گیرد تا حقی تضییع نشود و منفعت جامعه و مردم به مخاطره نیفتد.
مشاور وزیر نیرو و مدیر عامل آبفا كشور به شعارهای وزارت نیرو اشاره كرد و خواستار پیگیری دقیق و كارشناسانه برای كاهش هزینه ها شد.
دراین آیین، طرح تاسیسات فاضلاب شهر جهرم شامل شبكه جمع آوری، خطوط انتقال و تصفیه خانه فاضلاب در مدار بهره برداری قرار گرفت.
سرپرست شركت آب و فاضلاب استان فارس هم در این مراسم با تشریح اهداف این طرح گفت: جلوگیری از آلودگی های زیست محیطی، تغذیه سفره های آب زیر زمینی و استفاده از پساب فاضلاب از جمله اهداف اجرای این پروژه است.
مهندس محمدعلی قلندری افزود: اعتبار اجرای این پروژه در بخش اجرای خط انتقال و شبكه افزون بر 112 میلیارد و 216 میلیون ریال و هزینه اجرای مدول اول تصفیه خانه تاكنون افزون بر 60 میلیارد و 384 میلیون ریال است.
وی همچنین در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت : تصفیه خانه فاضلاب جهرم در زمینی به مساحت 106 هكتار به روش لاگون های هوادهی اختلاط كامل در مدول اول احداث شده است و مساحت زیر بنای ساختمان ها و تاسیسات آن یك هزار و 685 متر مربع، مساحت لاگون های هوادهی 10 هزار متر مربع و مساحت لاگون ته نشینی 33هزار و 500 مترمربع است.
وی اضافه كرد: متوسط ورودی فاضلاب به تصفیه خانه 14هزار و 168 مترمكعب در روز و حداكثر فاضلاب ورودی به تصفیه خانه در دوره طرح 316 لیتر در ثانیه است.
قلندری ادامه داد: این پروژه در سال 1375 برای جمعیت 93هزار و 600 نفر آغاز شد و طی 25 سال دوره طرح برای 196هزار و 500 نفر با جمعیت انتهای دوره طرح در سال 1400 پیش بینی شده و در حال اجراست.
نماینده مردم شهرستان جهرم درمجلس شورای اسلامی هم دراین مراسم گفت: یكی از نیاز ضروری مردم این منطقه آب شرب است و از این رو ضروری است دولت اعتبار لازم را برای پاسخگویی به این نیاز حیاتی مردم تخصیص دهد.
دكترمحمدرضا رضایی كوچی بیان كرد: یكی از مشكلات این منطقه كه موجب نگرانی است، افت سطح منابع زیرزمینی آب در این منطقه است.
وی اظهار امید واری كرد : تلاش ها و سازندگی ها برای تامین آب كه از جمله ضروری ترین نیاز مردم این منطقه است از این پس ، همچنان استمرار داشته باشد.
شهرستان جهرم در فاصله 193 كیلومتری جنوب شرقی شیراز واقع شده است.ك/3
677 /679 / 675